9 Temmuz 2013 Salı

TÜRVAK MÜZESİ’NDE YAZ ATÖLYELERİ


“KARAGÖZ-HACİVAT” ve “KUKLASİNEMA”
 
Geleneksel sahne sanatlarımızdan modern Türk tiyatrosuna, Yeşilçam’dan televizyonun ilk yıllarına kadar, küçük ziyaretçilerine eşsiz ve heyecan dolu bir müze deneyimi yaşatan TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi, yaz döneminde çocukların aileleriyle birlikte de katılabilecekleri yepyeni eğitim atölyeleri düzenliyor.

Görsel-işitsel kültür mirasımızın nesilden nesile aktarılmasını amaçlayan TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve VAVSanatişbirliğiyle, danışmanlığını UNIMA (Uluslararası Kukla ve Gölge OyunlarıBirliği) üyesi ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Hakan Arısoy’un yaptığı “Karagöz-Hacivat”ve “KuklaSinema”atölyeleri, yaz okulu grupları, özel gruplar ve aileler için yaz dönemi boyunca benzersiz bir zaman tünelinin kapılarını aralıyor…
 
 
 
Türvak yetişkinler kadar çocuklara yönelikte birbirinden ilginç etkinlikler ve alternatif seçeneklerle, sahne sanatlarına /beyaz perdeye ilgi duyanlara kapılarını açmaya devam ediyor.  Özellikle yaz dönemi çocuk atölyelerini değerlendirmenizi öneririm... 'Bu yaz İstanbul'dayım' diyorsanız eğer...çocuklarınız için bundan daha güzel bir etkinlik olamaz..bkz.
 


KARAGÖZ-HACİVAT ATÖLYESİ
UNESCO tarafından, somut olmayan kültür mirası kabul edilen “Karagöz-Hacivat”,beyaz perdeyle sunulan bir Hayal Oyunu’dur... Kültürümüzün bir parçası olan Karagöz sanatı, günümüzde oldukça az sayıda sanatçının çabalarıyla devam ettirilmeye çalışılıyor.

TÜRVAK Müzesi’ndeki eğitim atölyesinde çocuklar, Gölge Oyunuve tüm Karagöz karakterlerihakkında bilgi edinecek, kendi yapacakları tasvirlerle, bu sanatı uygulayarak öğrenme şansı elde edecekler. “Karagöz-Hacivat”atölyesi, atölyeye katılan büyüklere de çocukluk anılarını tazeleme fırsatı verecek.
 
Yaş Grubu: 6 yaş ve üzeri
Atölye süresi: 2 saat (Müze gezisi ve atölye)
 
Etkinlik tarihleri: Bireysel katılım için: her Cumartesi 11:00-13:00

Gruplar için (en az 10 kişilik okul grupları - özel gruplar):
her Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma


Atölye katılım bedeli: 25 TL
 



 
KUKLASİNEMA ATÖLYESİ
KuklaSinema”, çocukların hayal gücünü açığa çıkartan, özgür ve yaratıcı bir atölye programı. Çocuklar, farklımateryal ve tekstil malzemeleri kullanarak yapacakları ipli kuklalara, el kuklalarına ve kaşık kuklalara hayat vererek onları birer film karakterine dönüştürecekler.

Çocukların, dönüşümlü olarak üç farklı kukla yapımı ve oynatımı hakkında bilgiler edinecekleri “KuklaSinema”atölyesine, içlerindeki çocuğu ortaya çıkarmak isteyen büyükleri de bekliyoruz.

Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri
Atölye süresi: 2 saat (Müze gezisi ve atölye)

Etkinlik tarihleri: Bireysel katılım için: her Cumartesi 13:30-15:30

Gruplar için (en az 10 kişilik okul grupları-özel gruplar):
her Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma

 
Atölye katılım bedeli:  Tek atölyeye katılım: 30 TL - Üç atölyeye katılım: 60 TL

                      
** Atölyeler için en az 3 gün öncesinde rezervasyon yaptırılması gereklidir.**
Detaylı bilgi ve rezervasyon:
TÜRVAK SİNEMA-TİYATRO MÜZESİ
Yeniçarşı Cad. No:24 Beyoğlu