21 Şubat 2016 Pazar

Işıl Dural Resim Sergisi - Tünel Sanat Galerisi

Tünelden Taksim'e doğru İstiklal Caddesi'nde ilerlerken Ziraat Sanat'ta bir etkinlik ile karşılaşıyorum. Resim sanatına ilgi duyan ve amatör ruhla da olsa ilgilenen bir insan olarak burada bir resim sergisi ile karşılaşıyor olmak, yüzümde bir tebessüm oluşturuyor... ve günüme renk katıyor.  Sabahın erken saatlerinde Taksim'de bulunuyor olmam nedeniyle olsa gerek, galeride benden başka üç beşe kişi daha bulunuyor. Sanatseverlerle birlikte sergiyi geziyorum ilgiyle. 
Pastel tonların hakim olduğu resimlerde sanatçı; kukla atlar, kadın halleri, çocuklar, gergedanlar, korkuluklar, otoportreler ve tematik çalışmalarla hayata dair izdüşümleri tualine yansıtmış.  
"Söz uçar, yazı kalır" misali, ressamların da fırçasından tuale yansıttıkları çalışmalar, izler bırakır geriye.
'Böyle gelmiş Böyle gitmez...' (soldaki resim) Tuval üzerine Yağlıboya
Otoportre (sağdaki resim)
*****
'Oyun' - Tuval Üzerine Yağlıboya
*****
At Karanlığı - Tuval Üzerine Yağlıboya 

*****

'Hasat' (Soldaki resim), 'Sınır' (sağ üstteki resim)
Tuval üzerine Yağlıboya
*****
'Dekadans' (sağdaki resim) - 'Portreler'- (soldaki resim)
Tuval Üzerine Yağlıboya

*****

'İsimsiz'
(soldaki resim, kâğıt üzerine yağlıboya- sağdaki resim, kara kalem )  
*****

İsimsiz - Tuval Üzerine Yağlıboya
*****

'Zamanla Birlikte Biz De Değişiriz' (Üst Orta) 
'Tacın Nerede Küçük Kral' (Sol alttaki resim) 
 Tuval Üzerine Yağlıboya 
*****
'Prova III' (sağ alttaki resim) - 'Tacın Nerede Küçük Kral II'-
(Sağ üstteki resim) - 'Prova I'  - Tuval üzerine Yağlıboya

Tünel Sanat Galerisinde (Ziraat Sanat) Ressam Işıl Dural’ın Resim Sergisi sanatseverleri bekliyor. 15 Şubat'ta açılan ve 4 Mart'a kadar sürecek olan sergide, siz de sanatçının çalışmalarını yakından görebilirsiniz. 
Esin Bozdemir
*****

Işıl Dural 

1959'da Ankara'da doğdu. 1981'de Gazi Üniversitesi - Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1985-2006 yılları arasında resim öğretmenliği ve Yeditepe Üniversitesi - Meslek Yüksek Okulu Grafik Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2004-2006 yılları arasında Ressam Kasım Koçak Atölyesi'nde çalıştı. Çalışmalarına Maltepe’deki atölyesinde devam etmektedir. Sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesidir. 
Kişisel Sergileri: "1995 - Dam Galeri Teşvikiye", "1996 - BEKSAV Kadıköy", "1996 - A Galeri Nişantaşı, "1997 - Dega Sanat Galerisi Suadiye", "1997 - İçel Sanat Kulübü Mersin", "2009 - Milli Piyango Sanat Galerisi, Ankara", "2011 - Düş Yolcusu Sanat Durağı". "2013 - Düş Yolcusu Sanat Durağı",  "2014 Düş Yolcusu Sanat Durağı". 
Karma Sergilerden Seçmeler: "1994 - Maltepe Belediyesi Dr. Füsun Kahveci Sergi Salonu", "1996 - Maltepe Belediyesi Dr. Füsun Kahveci Sergi Salonu", "1997 - Triada Art Cafe Maçka", "1998 - Halis Kurtça Sanat Galerisi Kadıköy", "2000 - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi, SASAV, Maltepe", "2003 - "5. Zeytin Şenlikleri" Zeytinli Belediyesi Akçay Balıkesir", "2005 - "Barış Sergisi" Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı", "2006 - "Barış Sergisi" Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı", "2008 - Maltepe Sanat Galerisi", "2009 - Cihangir Sanat Galerisi", "2010 - 10. Şefik Bursalı Resim Yarışması, Sergileme", "2010 - Düş Yolcusu Sanat Durağı", "2011 - Nevşehir Üniversitesi, I. Nevşehir Doğa Kültür Tarih Sempozyumu Sergisi", "2012 - Kozyatağı Kültür Merkezi", "2012 - “Liman Sergisi” Şirketi Hayriye Sanat Galerisi", "2012 - Düş Yolcusu Sanat Durağı", "2013 - Düş Yolcusu Sanat Durağı -Kalbim Taksim'de Kaldı". "2014 - Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği, 'Otoportre veya Yalnızlık", "2015 ARTİST 2015/25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, Düş Yolcusu Sanat Durağı".

8 yorum:

  1. Ençok çamaşır asan kadını sevdim, diğerleri de ilginçti...aktardığınız için teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Evet, o resimdeki kadının bitmeyen çilesi ve isyanı!..ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. Renkleri ve çizgileriyle özgün eserler.
    Birtakım mesajlar da içeriyor, anlayana. At imgesi dikkat çekici...

    İstanbul sanatsal faaliyetler açısından benzersiz bir kent gerçekten.
    Değerli eserleri ve biyografik öz geçmişiyle Işıl Hanım'ın tanıtan bu güzel postun için teşekkürler Esinciğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Işıl Dural'ın özgün çalışmaları dikkat çekici gerçekten. Kullandığı renkler ve mesaj yüklü imgeler oldukça ilginç. Benim de en çok dikkatimi çeken çalışmalarından biri oldu 'At karanlığı'.

      İstanbul'da sanat hayatı her ne kadar eski ritminde olamasa da, yine de sanatın kalbi bu şehirde atıyor!. Değerli yorumun için ben teşekkür ederim Zeugmacığım. Sevgiler...

      Sil
  3. 'Böyle gelmiş böyle gitmez' ne hoş bir resim olmuş, çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yazdan Kalan,
      Ev işleri; çamaşır, ütü, temizlik...bitmek tükenmek bilmeyen hep aynı ritüller...
      kadınların pek çoğunun serzenişidir değil mi!Cana tak ettiğinde; Böyle gelmiş böyle gitmez' de der insan..

      Sil
  4. Merhaba,

    Sanatsal etkinliklerin belli şehirlerle sınırlandığı ülkemde iyi ki paylaşmayı seven blogger'lar var da dolaylı yoldan da olsa o şehirlerde yaşamayanlar da bu sanat çalışmalarını izleyebiliyorlar. Bu nedenle teşekkür ediyorum.

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Engin Ergin,
      Değerli ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Ne yazık ki ülkemizde sanata olan değer ve destek yeterli düzeyde olmadığından, sanatsal etkinlikler sadece belli başlı şehirlerde hayata geçirilmekte. Bunda da sanatçının bireysel olarak özverili çabaları yadsınamayacak kadar çok. Esenlikler dilerim..

      Sil