16 Şubat 2015 Pazartesi

ÖZGECAN İÇİN SUSMA ÇIĞLIK AT!



Oğullarınıza: Karşı cinse saygı duymayı öğretin. Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin. Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin. Dokunmaktan korkmamasını öğretin. Sevmenin değer verme olduğunu öğretin. Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin. Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin. Ama bunları önce kendi içinizdeki "çocuğa" öğretin.Sevgili sonraki kuşaklar! Eğer bizden; daha doğrusu bizim olduğumuzdan daha adil, daha barışçı ve daha akılcı değilseniz, canınız cehenneme. *Albert Einstein


ANNESİNİN BİRİCİK KIZI!.. HEPİMİZİN EVLADI 'ÖZGECAN' IŞIKLAR İÇİNDE UYU 

Son 12 yılda kadın cinayetleri yüzde  1400 arttı!.. Neden? neden çağdaş ülkelerde yok da biz de bu kadar çok kadına şiddet var!.. Çünkü içinde bulunduğumuz sistem kadını yok saydı. Yok saymaya çalıştı. Kadını eve hapsetti,ona çocuk doğurmaktan ve cinselliğinden başka bir şey yüklemedi. Kadının adı var kendi yok!.  Toplumda tüm değerler tepe taklak oldu. Bu kokuşmuş düzende, bataklığın içinde giderek battıkça batıyoruz hepimiz.. 




ÖZGECAN ASLAN'I ALEVLER İÇİNDE ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA TOPRAĞA GÖMERKEN BU KARANLIK DÜZENE DAHA FAZLA SESSİZ KALAMAYIZ!. BU İNSANLIK SUÇUNU İŞLEYENLERE VE BU YOBAZ DÜŞÜNCELERİN TOHUMLARINI EKENLERE 'DUR' DEMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR ARTIK..

KADINIMIZI BU KARANLIK BAŞI BOZUK DÜZENDE DAHA FAZLA AĞLATMAYACAĞIZ!. ÜLKEMİZ TECAVÜZCÜLER, HIRSIZLAR, DÜZENBAZLAR, AHLAKSIZLAR ÜLKESİ OLMAYI HAK ETMİYOR!..





BU REZİLLİKLERE, BU ÇİRKİN DÜZENE, KEPAZELİKLERE

YETER ARTIK!.. 

14 yorum:

  1. Altına tereddütsüz, gözleriniz kapalı imzanızı atabileceğiniz yazılar vardır. Her cümlesine katılıyorum.
    Einstein'ın bu deyişlerini daha önce okumamıştım. Harika. Kadına şiddeti kınarken hep insana şiddeti de kınadım.
    Ancak bu gerçekten bambaşka bir vahşet. İnsan isyan ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      İyi ki böylesine öngörüleri geniş, hayatı doğru okuyup analiz etmiş, düşünürler, filozoflar var!..Onlar ki farkındalık yaratarak, algıda ki seçicilikleriyle bizlere de yaşam serüvenlerimizde rehberlik ediyorlar. Albert Einstein gibi düşünürlere minnet duymamak ne mümkün! Ve yaşanılan bu acı hepimizin yüreğine kor gibi düştü!..Ah ki ne ah!.. o annenin babanın acılarını düşünmek dahi istemiyorum!..asıl yangın Özgecan'ın ailesinin ocağında!..isyan ediyoruz bu düzene!.. hiç bir şey durduk yerde olmaz.. Kadını sürekli 2. plana atan, yok sayan ve salt cinsel bir obje gibi gören.. diğer yandan bastırılmış duygularla kuşatılan bir yaşamın içinde, gencecik beyinler nasıl bu hale geldiler işte!. hastalıklı, sapık!..gün geçmiyor ki ne akıl almaz şeyler duyuyoruz medyadan!.. (annenin dizinin üstünden tahrik olan bir insan!!!) ne anormal düşünceler! normal düşünen, duyumsayan bir beyin böyle hareket eder mi!.. bu düzenin bir sonucudur bu!. İsyanımız büyüktür!.. 'Kadınlar, erkekler, gençle lütfen açın gözlerinizi!..Artık Yeter!..' diyoruz..

      Sil
  2. Bu konuda yorum yazmak bile yüreğimi yoruyor Esincim. Her an canlı canlı ellerinin kesilişi diri diri yanışı aklıma geldilkce isyanım artıyor. Einstein bu sözünü arkadaşım Makbule gibi bende bilmiyordum. Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yaşamın kıyısında,
      Gerçekten zor..ama sessiz de kalmamalıyız!.. sesimizi çıkarmazsak bu caniler azmaya devam edecekler!.. beyinlerimizi tv.de her dakika empoze altına almaya çalışıyorlar.. Ne dizilerdeki hayatlar abartılı yaşam modelleri bize uygun, ne daha ergenlik çağını tamamlamadan o masum çocuğu 'lolita' ya çeviren zihniyetler!.. kapitalist düzen böylesine kuşatmışken..düşünmek gerekir tüm bu yaşanılanlara 'neden olan' asıl aktörler.. en geniş açıdan bakmak ve sorgulamak gerek tüm yaşanılanları...

      Değerli yorumunuza ben teşekkür ederim Nur Hanım..

      Sil
  3. Yazdıklarını her zamanki gibi ilgi ile ve sınırsız beğeni ile okudum Esin.. Ancak yazına attığın başlığı beğenmedim. Hem yarattığın o senaryo içinde o çığlığın gerçek olması mümkün olmadığından, hem de hiç dinmeyecek çığlıklar atanların yarasına tuz basacağından. İtirazımı Anlayış ile karşılayacağını umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülsen VAROL,

      Bu dehşet anını yüreğimde içselleştirince; 'ÖZGECAN'IN ÇIĞLIKLARINI DUYMAMA(m)K MÜMKÜN MÜ''
      Bu defa ; ÖZGECAN İÇİN SUSMA ÇIĞLIK AT!.. diyorum...

      İtirazınıza anlayışla... teşekkür ederim..

      Sil
  4. Ben yazıyı blog faceimde paylaştım. Yazı yazmak içimden gelmiyor. Diliyorum, mahkeme zamanı da bu acıyı hatırlayıp suçun cezasının verilmesi için hep birlikte olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim,
      'kadınların çığlığını' duyurmalıyız her yerde.. paylaşımın için teşekkürler bahce perim..İnsanın eli ayağı tutmuyor öyle değil mi..bu tarifi mümkün olmayan bir acı!.. Özgecan'a Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum... Gelişmeleri hep birlikte takip edelim.. her ne tür ceza verilecek olsa da..giden gitti bir kere!.. :(

      Sil
  5. Bu rezilliklere, bu çirkin düzene, kepazeliklere yeter artıkk. Toplumca ağır bir travma yaşıyoruz acilen çıkışı bulmamız lazım, karanlıkta boğulmadan önce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Çınar,
      Bu kaçıncı rezillik değil mi!. din, siyaset ve kadın istismarı akıl almaz boyutlarda.. Toplumca, hem de ne ağır bir tramva yaşıyoruz. Yaşanılanlar ülkemiz üzerinde oynanan projenin neden ve sonuçlarıdır. Kapitalist düzenin ve küreselleşmenin, yaşam stillerinden... din algısına kadar...dini siyasete alet eden ve topluma dayatan emperyalizmin çok geniş kapsamlı uyguladığı planların yarattığı büyük karmaşalardır. İçeride ve dışarıda sürekli kaos yaşamaktayız. En kısa zamanda ortak paydada buluşup bu karanlıkları yararak çıkmamız kaçınılmazdır. İnancım tamdır, tünelin sonundaki aydınlık bize yol gösterecektir!.

      Sil
  6. Özgecan , toplumun özellikle de kadınların bilinçaltında yaşadığı korkuların ve baskıların ortaya çıkmasını sağladı. Ve ne acı ki hepimiz mağdurmuşuz. Ben kendi adıma şunu farkettim ; asla özgür olmamışım. Hep bu korkularla kendimi kısıtlamışım. Ne yazık ki korkularımda da haklıymışım.( yalnız taksiye binme, geç saatlerde dışarıda yalnız kalma vs) .Şu anda en büyük travmam kızım. Onu nasıl koruyacağımı bilemiyorum ve gerçekten gelecek konusunda endişeliyim. Bunun sosyolojik olarak hesaplanmış bir süresi var mıdır bilmiyorum ama bir toplumun belli bir konuda , bugün harekete geçse dahi düzelmesi on yıllar alır diye düşünüyorum. Bizim çocuklarımız da bizim yaşadıklarımızı yaşayacaklar korkarım ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nilüfer,
      Özgecan, bardağı taşıran son damla oldu adeta!. Çünkü dehşet ötesi bir durum bu!. Sağlıklı hiç bir birey bu duruma kayıtsız kalamaz!. Şimdi anneler, babalar çocukları için nasıl endişe duymasınlar!. Bu çürümüş sistemin dayatmalarıyla, baskılarıyla halk inanılmaz bunaldı artık!. Herkesin gözünün nurudur evladı. Onlardan daha değerli ne olabilir ki!. Endişe duymakta çok haklısınız. Ama önceliğimiz yeni bir sistemin, çağdaş bir eğitim anlayışının bir an önce hayata geçmesidir.

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim..Esenlikle...

      Sil